Ett partnerskap för renare hav

Pelle P och Ocean Crusaders delar en stark passion för havet och för segling. Under 2019 stod det klart att vi tillsammans skulle arbeta för att sprida kunskap och hjälpas åt att städa upp. Vi gör städaktiviteter tillsammans, Pelle P gör kampanjer i sina butiker och vi bär stolt deras plagg både när vi städar och när vi vill känna oss extra fina.

Vi stöttar Pelle P i svåra frågor kring resursanvändning, materialval i påsar och vi utbildar personalen.


Engagerade medarbetare

Inför sista veckan i november 2019 stängde Pelle P för första gången ned sitt huvudkontor en hel dag för att ge sig ut och städa tillsammans med oss. Efter ett par timmar hade vi och ivrigt engagerade medarbetare samlat upp drygt 400 kilo skräp. Dagen avslutades med välförtjänt fika och sedan återfärd till en lokal där allt skräp kunde sorteras och räknas- en process vi alltid gör.

Vi gjorde om samma sak 2020 och fick njuta en fantastisk dag vid havet med sol, glada skratt och stort engagemang. Gänget slog förra årets vikt med råge- hela 614 kilo städades bort från samma ställe.

Ocean week – en kampanj
som ger tillbaka

Pelle P vill markera sitt ställningstagande för hållbarhet under en vecka som präglas av hög konsumtion. Under ”Ocean Week” i slutet av november varje år donerar de hela 20% av försäljningsintäkterna i egna butiker och webb till förmån för vårt arbete.

I samband med kampanjen håller vi en utbildning online för samtliga butikschefer och hur man kan göra om man vill hjälpa till.

Häng med oss!

Tillsammans med Pelle P har vi planerat för att göra publika städaktiviteter för att engagera allmänheten. Nu blev 2020 ett märkligt år och vi beslöt att det inte var rätt tid att samla människor, men att satsa på att göra ännu mer under 2021. Där vi kan och får, arrangerar vi Paddle against Plastic- en rolig aktivitet där vi kombinerar SUPar, kajaker och städning.

Vi meddelar alltid våra aktiviteter på facebook, håll utkik och häng med oss!

Handla smart

Vi uppmanar alla att konsumera så lite som möjligt och återbruka så mycket som möjligt. Men ibland måste man köpa nytt. Och då tycker vi att Pelle P är ett bra val. Deras kläder håller länge och de arbetar hårt för att använda så hållbara material som möjligt i sina produkter.